Tuo osaaminen esille

Harrastus tai tapahtuma julkaisua tehdessä pyri välittämään hyvä fiilis ja tee harrastustoiminnasta helposti lähestyttävän tuntuinen. Herätä kuvalla kiinnostus toimintaa kohtaan ja saa uusia osallistujia näyttävillä julkaisulla.

Harrastus ja tapahtuma julkaisussa voit tuoda oman osaamisen esille kolmella eri tavalla: kuvauksella, kuvilla, ja videolla. Parhaan mahdollisen tuloksen saat, kun käytät kaikkia kolmea mahdollisuutta hyödyksi.

Kuvaus

Luo mielenkiintoinen kuvaus toiminnasta kirjoittamalla ytimekäs ja kuvaava teksti

Kuva

Ota toiminnasta aito kuva ja välitä heti mahdolliselle harrastajalle hyvä vaikutelma

Video

Välitä pystyvyyden tunnetta ja herätä mielenkiinto lyhyellä videolla

Kuvauksen tekeminen

Suurin haaste kuvauksen tekemisessä on erottua muista kilpailijoista ja saada toimintaa kaipaavat reagoimaan haluamallasi tavalla. Paras tapa on keskittyä siihen mitä asiakas saa hankkimalla palvelun juuri sinulta. Tässä ohjeistuksessa annetaan käytännön vinkkejä kirjoittamiseen, kun olet tekemässä julkaisua harrastuksesta tai tapahtumasta.

Keskity siihen, mitä asiakas saa

On houkuttelevaa puhua omasta yrityksestä yksityiskohtaisesti. Keskity kuitenkin kuvauksessa siihen miten asiakas hyötyy palvelun hankkimisesta. Oppiiko harrastuksen parissa esimerkiksi hyödyllisiä taitoja? Tarjoaako harrastus hyvän mahdollisuuden tavata muita harrastuksesta innostuneita?

Tuo tärkein huomio huomio kärkeen

Pidä huoli, että tärkein asia tulee heti harrastuksesta tai tapahtumasta esille. Voit esimerkiksi aloittaa kuvauksen otsikkomaisella lauseella siitä mikä toimintaa kaipaavaa kiinnostaa palvelussa, esimerkiksi:

"Tuo lapsesi mukaan luistelu harrastukseen ja seuraa samalla kehittymistä."

Myyvä ja informatiivinen teksti

Myyvä teksti pyrkii saamaan asiakkaan ostamaan palvelun ja aloittamaan harrastustuksen. Informatiivinen teksti taas pyrkii tuomaan lisäarvoa palvelulle ja saa kiinnostuksen heräämään palvelua kohtaan. Yritä tarjota kuvauksessa hyvä tasapaino molempia.

Esimerkki

"Anna lapsellesi luistelutaito, josta on hyötyä läpi elämän.

Tuo lapsesi mukaan harrastukseen ja seuraa luistelutaidon kehittymistä.

Lapset opettelevat luistelemaan erilaisten leikkien ja pelien avulla. Luistelukoulun päätteeksi osallistujalla on luistelun alkeet hallissa."

Kuvan ottaminen

Puhelimen kamera on loistava valinta harrastus ja tapahtuma julkaisun kuvan ottamiselle. Huomioi nämä asiat hyvän kuvan saamiseksi.

Valaistus

Kiinnitä huomiota valaistukseen. Valaistus ei saa olla liian hämärä ja pyri välttämään suoraan kameraan kohti tulevaa valoa. Aurinkoisella säällä kuvatessa valitse kuvan kulma niin, että aurinko ei ole suoraan vasten kameraa. Toisena huomiona on kuvattavan kasvot - aurinko tai salama saa äkkiä valokuvattavasta kalpean. Käytä salamaa harkiten ja aurinkoisella säällä mieti kuvakulma.

Mitä kuvataan?

Kuvattaessa ota kuva itse harrastuksesta tai tapahtumasta. Valitse kuvattavaksi kohderyhmään kuuluva henkilö tai henkilöitä. Toiminta ja ilmeet välittävät harrastusta kaipaavalle pystyvyyden tunnetta ja halua oppia uutta

Zoomaus

Kuvattavan etäisyys kannattaa miettiä ja kokeilla kuvaustilanteessa. Lähtökohtana kuvattava tulisi olla lähellä, jotta tunne ja fiilis välittyy parhaiten. Helpoin zoomi kuvalle on mennä itse lähelle kuvattava ja ottaa kuva. Kun luulet olevasi sopivan etäisyyden päässä, niin mene vielä vähän lähemmäksi. Huomioi, että kameran zoomi voi huonontaa kuvan laatua.

Kuvakulma

Puhelimen kamera antaa loistavan mahdollisuuden kokeilla erilaisia kuvakulmia kuvaukselle. Kokeile rohkeasti erilaisia kuvakulmia kuvaukselle ja löydät mielenkiintoiset kuvat. Perinteinen kuvakulma seisten ja kasvojen korkeudelta toimii, mutta jos haluat herättää huomiota kokeile erottua erilaisille kuvakulmalle. Kokeile myös valokuvaa ottaessa kääntää kamera pystysuunnan sijaan poikittain, jolloin saat kuvaan mahtumaan sivusuunnassa enemmän.

Vakaus

Asetuksissa voi valita kuvaukseen ruudukon, jonka avulla varmistat kuvan olevan suorassa ja saat mahtumaan kohteen kuvan sisälle. Paina rauhassa kuvauspainiketta ja yritä pitää kamera mahdollisimman tasaisena. Vakauteen voi vaikuttaa myös erilaisilla apuvälineillä kuten tuella. Kolmijalka on loistava apuväline, joka varmistaa vakaat ja tarkan kuvan.

Anna palaa!

Kuvia voi ottaa niin montako kuin haluaa! Tulos on harvoin täydellinen ensi yrittämällä, joten kuvia kannattaa ottaa useita. Varsinkin ihmisiä kuvattaessa on hyvä ottaa useampi kuva, jotta ilme ja asento löytyy.